Jongerencoaching
Voor kinderen vanaf 6j-12j kindercoaching en jongeren van 12j-18j Jongerencoaching

 

Jongeren-en kindercoaching is een laagdrempelige en kortdurende begeleiding voor kinderen/jongeren
waarbij het kind centraal staat. En dit aangepast aan de leeftijd.

Hoe?person woman hotel laptop

Ik geef inzichten, tips en tools voor het kind en/of de ouder(s).

Zo gaan we samen op weg en vindt het kind een oplossing voor het probleem, of kan hij/zij terug omgaan met een moeilijke situatie.

Werkvormen van kinder-jongerencoaching: De sessies kunnen allerlei leuke werkvormen inhouden zoals ontspanningsopdrachten, actieve opdrachten, creatieve opdrachten, meditatie, yoga oefeningen, een roomspray, aromaroller, slijm maken, dat wat op dat moment nodig is en bij hem/haar past. Wat heb jij nodig, nu op dit moment?... We leren dit aan jezelf te geven.

Kortom een leuke en fijne manier om aan het “probleem ” te werken, zo gaan we op korte termijn voor een positieve oplossing d.m.v. Keuren-Wijscoachingkaarten. Om zo terug bij jezelf te komen en beter met alles om te kunnen gaan in een wereld vol gevoelens.

 


 

pexels photo 220066Wat is het doel van kinder-en jongerencoaching?

Kinder- en jongeren coaching is geen therapie. Een kindercoach stelt geen diagnose en werkt niet met”etiketten of labels”. Een kindercoach bekijkt alles vanuit het hier en nu en kijkt in de begeleiding naar wat belangrijk is voor uw kind. Waar botst uw kind momenteel tegenaan en wat wil hij/zij bereiken.

Wat is het doel van kinderwijze coaching?

Het doel van deze coaching is om kinderen te laten ervaren en voelen welke kwaliteiten ze bezitten. Tot rust komen bij zichzelf, terug vertrouwen krijgen in hun eigen gevoel. Door dit te (her)ontdekken komen kinderen weer in evenwicht en komen ze dichter bij zichzel en kunnen ze alle kleine en grote problemen weer zelf aan. Door kindercoaching groeit het zelfvertrouwen en leert uw kind met verschillende situaties om te gaan.

Voor wie is kinder -en jongeren coaching bedoeld?

Heeft je kindje last van angsten, woedeuitbarstingen, kan het moeilijk in slaap geraken?
Hooggevoelige kinderen hebben het heel moeilijk om zich in de maatschappij goed te voelen. 

Een scheiding van de ouders die het kind te verwerken heeft of nog andere problemen. Lijkt je kind niet gelukkig, wordt hij/zij gepest op school?

Heeft jouw kind weinig zelfvertrouwen… burn-out, geen zin om naar school te gaan, depressieve gevoelens,…

We gaan te werk met het Kleuren-Wijs gedachtengoed. JeZELF beter leren kennen staat hier centraal. Grenzen aanduiden, zelfvertrouwen, je eigen ruimte innemen. Yoga -en ontspanningsoefeningen, een kinder-terug-bij-jezelfmassage. Misschien kan een voetjesolie en een toverslaapspray (voor op het kussen, de lakens en in de lucht) ook al uitkomst brengen. We maken een tekenopdracht of een doe-opdracht. Daar kan je energetisch heel wat mee opklaren! Ik begeleid het kind, zodanig dat hij/zij zelf tot een oplossing komt! Want alle antwoorden zitten in onsZELF.

In mijn praktijk Violet Puur helpt ik kinderen, maar ook hun ouders om terug met zelfvertrouwen en met plezier op pad te gaan.

Psychologes sturen zelfs al kinderen naar me door, dat is het grootste compliment. (Zie recensies)

Omdat ieder kind uniek is, zal de hulpvraag van elk kind anders zijn. 

 

 

Neem gerust contact op. Dan gaan we samen op zoek naar een oplossing!

 Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 0486.48.63.44.
Intakegesprek: per telefoon, gratis gesprek.

Kindercoachingsessie: 
Pakketje van 3 sessies:  120 euro inclusief 1 zelfgemaakt productje ( roomspray, aromaroller, slijm,...)